dinsdag 4 oktober 2011

climaxloop


Iemand ooit wel eens van een climaxloop gehoord? Ik tot vanavond ook niet, maar ik heb hem gehad :-) Voordat jullie op het einde van dit verhaal teleurgesteld zijn over de afloop... het klinkt ook spannender dan het was.

Natuurlijk had ik weer geen zin om te gaan lopen na een dag werken. Maar eenmaal daar is het vaak toch weer lekker. Dit keer stond er dan ook een climaxloop op het programma. Toen ik dat las op het trainingsschema, werd ik wel nieuwsgierig :-) Het weer was nog heerlijk voor de oktobermaand dus reden genoeg om toch maar de stoute loopschoenen aan te trekken.

Mochten jullie denken... die hardlopers die doen maar een dotje... er heeft dus echt iemand nagedacht over hoe de bonte dinsdagavond ploeg naar een hoger plan getild kan worden. De climaxloop hield in: eerst 15 minuten rustig tempo. Er moet genoeg gekletst kunnen worden. Daarna, zonder rust, over naar 10 minuten sneller, zo snel  dat kletsen met je maatje al moeilijk wordt. De volgende  5 minuten moest zo snel zijn dat praten niet meer mogelijk was. En de laatste 3 minuten volle bak. Dan weer 10 minuten in het eerste tempo. En daarna kwam voor mij de climax: we mochten weer wandelen.

Er zit een hele theorie achter qua hartslagfrequentie, maar volgens de theorie van het kletspraatje kan ik het heel goed volgen.

Zondag zullen we zien of het geholpen heeft. Dan staat er weer een 10 kilometerloop om het program.

Nou... dat was weer een spannend verhaal zonder climax. Maar ik kwam bovenstaande plaatje tegen, en ik vond het te leuk om niets mee te doen.

Ik heb hem geplukt van Pinterest. Medeblogger Femke heeft hem genoemd... en het is echt een site voor mij: je kan er alle ideeen die je ziet maar waar je geen tijd voor hebt om ze uit te voeren op bewaren: als op je eigen prikbord. Maar dan digitaal.
Ik ga me er morgen eens verder in verdiepen.

2 opmerkingen:

  1. Ik ga ook snuffelen op Pinterest. Bedankt voor de tip.
    Je kunt de woordverificatie gerust uitzetten, hoor. Blogger vangt de spam voor je op.

    BeantwoordenVerwijderen