zondag 30 oktober 2011

veurleut

Nederland is nog niet eens bekomen van Halloween (nee.... wij doen er niet aan mee... veels te eng allemaal) en ik ben aan het nadenken geslagen over het komend carnaval.

Ik kwam dit plaatje tegen op pinterest, en ik vond het een geweldig en supereenvoudig uit te voeren idee!
Maarja.... hier in het Bergse krabbetgat is het redelijk not-done om verkleed te gaan als.... watdanook.
Maar toch hè.... stel nou dat het regent... en ik gooi er nog een paar krabbekes tegenaan... en ik maak die sliertjes van vitrage.... dan loopt Josha toch helemaal niet voor schut als ze verkleed gaat als kwal?

Jaja, het feit dat ik hierover nadenk zegt volgens de echte Bergenaar weer genoeg over het importgehalte in mijn bloed. Ik doe mijn best in te burgeren, maar slagen doe je hier nooit!
Agge moar veurleut 'et!

4 opmerkingen:

 1. Natas, als jij je nou eens geen ene bal aantrekt van wat MEN zegt.... is dat een idee. Kinderen vinden het leuk om verkleed te gaan. Daar is niks mis mee. En als je toch nooit in kan burgeren omdat het daar een statisch zootje is, geniet dan des te dubbel van je eigen weg.

  Zo denk ik er over. Ik wens jullie veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natasja ik sluit me helemaal aan bij Plato.
  Wat kan het je schelen hoe of wat een ander zegt, leef je eigen leven.
  En dat haloweengeval is énig.
  Groetjes ,Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Plato, @Ria... jullie kennen bergen nog niet ;-) Veel lieve mensen, maar het gros is ook heel chauvinistich, vooral met 'vastenavend'. Ik mag hier écht het hele jaar door doen waar ik zin in heb, maar met carnaval moet ik me toch écht conformeren aan de gebruiken hier. Dussss... ik kan beter op zoek gaan naar een ander verkleedmoment. Of carnaval boven de rivieren gaan vieren ofzo?

  Ik wilde eigenlijk wat knipogen plaatsen in deze reactie... maar nee... het is echt zoals het is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Triest. Kan Bergen niet verplaatst worden naar een ver vreemd land?

  BeantwoordenVerwijderen