vrijdag 30 maart 2012

hulde


Al sinds de geboorte van Janneke, nu een dikke 8 jaar geleden, kom ik op een moederforum.
Ik weet niet of ik al eerder geprobeerd heb om uit te leggen wat het voor me betekent, maar ik kan dat ook nooit zo goed overbrengen.

Wel weet ik dat ik er ontzettend veel leer, van alle medemoeders. Zoveel verschillende visies op de dingen die gebeuren. Zoveel tips over opvoeden en ook vooral over dingen die niet met opvoeden te maken hebben.

We 'kennen' elkaar ook al een poos. Sommigen heb je in het echt gezien, anderen heb je gewoon een klik mee. We weten intussen veel van elkaar. Ik weet ook nooit zo goed hoe ik het moet omschrijven als ik iets vertel over iemand van mijn 'geliefde moederforum'. 'Een vriendin' dat is het niet. 'Een kennis is het ook niet'. Maar 'iemand die ik ken van internet ' dat klinkt weer alsof diegene er eigenlijk helemaal niet toe doet. Ik voel me er ook altijd een beetje ongemakkelijk bij. Het klinkt zo suf, een forum. En het klinkt zo sneu als een forum zoveel voor je betekent...

Ik denk dat er hier bloggers zijn die begrijpen wat ik bedoel. Hier delen we ook elkaars gedachten. Hier wordt ook meegeleefd. En hier zijn ook mensen die elkaar in het echte leven ook opzoeken.

Nou ja... ze zeggen zo vaak... dat internet... dat gaat alleen maar ten koste van de contacten die je eigenlijk  zou moeten hebben. Van de week werd ik ik juist weer getroffen door een voorbeeld van het tegendeel.

Er waren 2 meiden die door een hele moeilijke periode in hun leven gaan. Zonder in details te treden, Vette Shit :-(

Nu hebben een groot aantal moeders (en ik was verbaasd, hoe vaak ik er ook even buurt, maar dit was totaal langs me heen gegaan) de handen in één geslagen en allemaal een lapje gehaakt. Van al die lapjes is een warme deken gemaakt, en naar de 2 moeders opgestuurd. Als troost.

Dit zijn dingen.... daarvan val ik gewoon helemaal stil... Mooi hè?
Vandaar de hulde: hulde aan de moeders die de handen ineen hebben geslagen!


Kijk hier *klik* voor een blog over 'the making of', van een forum/bloggenoot.

7 opmerkingen:

 1. Prachtig resultaat van zo'n mooie gebaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit raakt me. Wat mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er geweldig uit. Een hulde is helemaal op zijn plaats!
  Dit geeft de burger weer moed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoiets moois gebeurt ook op internet. Dikke boeh naar al die zeurmiepen die het over het 'echte' leven hebben. Als dit niet echt is dan weet ik het niet meer.
  Fijn weekend Natasja!!
  Groetjesssss

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi!
  Het bloggen is zó echt en zó leuk! Niet ter vervanging van, maar als aanvulling op vriendschappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geworden he! Leuk dat je het er ook op gezet hebt.

  Groetjes, Janine

  BeantwoordenVerwijderen