zaterdag 10 maart 2012

39

Ik heb nog helemaal niks geschreven over ons weekendje weg van vorige week...

Het was zo leuk! We hadden een huisje geboekt in Biddinghuizen of all places, ver verstopt in de flevopolder. Voordat de de schaatsen in het vet gingen wilde ik ze nog 1 keer gebruiken op de grote 5 kilomterbaan die daar ligt. Dat was dus een mooie gelegenheid om daar een huisje in de buurt te boeken. Maar dat stond pas voor zondag op de planning.

De zaterdag hebben we besteed aan een bezoekje aan de bataviawerf in Lelystad. Daar is een replica gebouwd van de Batavia. Een schip dat in 1628 is gebouwd en een jaar later zonk voor de kust van Australië.Momenteel bouwens ze een replica van een tweede schip: de zeven provinciën.

Er was vanalles te bekijken, natuurlijk het schip, maar ook de touwslagerij, de smederij, en een houtsnijderij (heet dat zo?).  Het leukste waren de enthousiaste vrijwiligers die vanalles wisten te vertellen over de bouw van het schip en  het leven op zo'n boot in die tijd.Hoogtepunt was een bezoekje aan de smederij, waar Jip en Janneke zelf een schroef mochten smeden.

En wat heb je dan? Een eenhoorn!


Naast de bataviawerf lag batavia stad. Een outlet centrum waar je, naar zeggen, voor een prikkie mooie merkkleding kan kopen. Nou ben ik niet zo ontzettend merkengeil, en ben ik de hema en de H&M gewend, dus ik vind al gauw iets duur.

Beeld van meneer Lely


Omdat ik Jip zijn onderbroeken was vergeten in te pakken (op zich heel knap, op vrijdagmiddag tussen half 2 en 3 had ik precies anderhalf uur tijd om voor 3 persoen spullen te pakken... ik was maar drie dingen vergeten!) moesten we toch even gaan shoppen. Jip scoorde een paar mooie vingino's en vol trots liet hij zijn spijkerbroek een paar centimeter van zijn kont zakken.  Kleine jongens worden groot.


En wat doen we altijd in een huisje? Omdat ik het thuis teveel vind stinken, gaan we daar altijd lekker a-sociaal gourmetten en pannekoeken bakken. En nu komen we meteen bij het tweede item waar ik niet aan had gedacht: het verlengsnoer!

Oeps... te kort!


Na een kleine verbouwing konden we toch aan de slag. Jip en Janneke vonden het geweldig. Hadden dit nog nooit gedaan (want mama vond het thuis teveel stinken) en wilden het volgende week weer doen.


Na een rondje zonnebank en sauna (ja, we hadden een heerlijk luxe huisje) zijn de kinderen lekker gaan slapen en is Mr. C. op de veel te krappe bank dubbelgevouwen in slaap gevallen. En ik ben heel gezellig met mijn iphone en mijn wordfeud vriendjes in bed gaan liggen. Zo sloot ik een decennium af en ......

Lees verder... *klik*

1 opmerking: