zondag 13 november 2011

een hoofd vol plannen

Na weken tekenen, klussen en procastineergedrag begint het project 'toilet beneden' enige vorm te krijgen. Tarzan kan meer dan aan lianen zwaaien en op zijn borst roffelen: hij kan ook klussen! De nieuwe tegels zitten aan de muur, het verlaagde plafond is geplaatst, inclusief de inbouwspotjes. Nu 'alleen nog' de vloertegels, de wasbak en de pot ophangen. Als het voor de kerst klaar is, ben ik al heel blij!

ff checke of het niet te krap wordt

Tijd om te dromen over het volgende project.
Ik wil heel graag op de zolder gaan slapen. Dat is een hele mooie lichte ruimte. Gezellig ook, met een schuin aflopend dak. Vanaf de zolder stap je op een groot dakterras. Wat is er nou lekkerder om je bed uit te rollen, om op je dakterras de frisse ochtendlucht naar binnen te kunnen zuigen terwijl je controleert of links de Binnenschelde en rechts het Markiezaatsmeer nog niet zijn leeggelopen terwijl je sliep? Ik zie het helemaal voor me!

Er is 1 nadeel aan de zolder: Het kan er behoorlijk warm worden en je kan er geen ramen tegenoverelkaar open zetten om door te laten waaien. (Oja, en nog een nadeel: hij staat best wel vol met rommel.)
Gisteren had ik ineens een pling-moment! Ik wil een buitenbed! Gewoon een robuust houten frame, met hemel, zodat ik er een goede klamboe over kan spannen. Dan kan ik heerlijk op mijn dakterras gaan slapen. Voorwaarde is wel dat het systeem binnen 3 minuten op te ruimen/op te hangen is. Er zitten nogwal wat spinnen onder de overkapping... dus ik kan de boel daar niet laten hangen.  Gelukkig ben ik best handig met stof en naald en draad, dus daar zullen best uitvoerbare ideeën over komen.

Dus dan lig ik in mijn bed... en dan gaan de radertjes draaien. Ik wil dit, ik wil dat, kan het zus, kan het zo? En dan gaan er zomaar uren en uren voorbij voordat ik slaap val. Nou ja, gelukkig is het weekend en kon ik 's morgens nog even wat slaap inhalen. Op internet heb ik intussen al allerlei ideetjes gevonden. Ik kan niet wachten tot het volgende project! Laat mij maar dingen bedenken. Dan hou ik gelijk Tarzan van de straat! Of moet ik zeggen: uit de lianen?
kijk, zoiets bedoel ik, maar dan met een stevige bodem. Hij mag best hangen aan stevige kettingen!
en wat dacht je van zo'n boekenkast ipv traphekje?

3 opmerkingen:

  1. Woeste plannen. Toch moet je voor het buitenbed op de foto ook eerst door de jungle. Bestel die lianen er dus maar bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, een nieuwe slaapplaats willen en dan van het dromen niet kunnen slapen. Ik heb wel geleerd dat je dit soort klussen gedoseerd moet brengen aan het thuisfront, moeten ze even aan wennen en als er teveel klussen op het lijstje staan, gaan ze hele andere dingen doen. Groeten en welterusten, Anna Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er allemaal behoorlijk luxe uit. Moet je mijn huis eens zien. Dat haalt er niet bij. Nee, ik laat het niet zien. Ik moet eerst schilderen. En ik ben niet zo'n Tarzan op dat gebied.

    BeantwoordenVerwijderen